- רעיונות ליום הולדת שנה
- איך לעצב חדר ילדים מושלם
- משחקי התפתחות מומלצים לתינוקות ופעוטות
- 5 רעיונות למתנה המושלמת ליולדת
- עמוד בית תינוק’לה
- מטרנה – מזון לתינוקות
- הריון
- מחשבון הריון
- מרפאות וטיפת חלב
- גלריית תמונות
- חשיבות מטפלת טובה להתפתחות התינוק
- התינוק מכניס הכול לפה- טוב או לא?
- בחירה נכונה של מתנות לילדי הגן
- לידה טבעית
- שחיית תינוקות- כי מה לא עושים למען ההתפתחות?
תינוק'לה
המדריך השלם לטיפול בתינוקות
שבוע 15 להריון
בשבוע 15 להריון את כבר לא יכולה להסתיר את הבטן שלך, מעכשיו תצטרכי לענות להרבה שאלות של הסובבים אותך. בשלב זה של ההריון הרחם גדול מדי בשביל להישאר בתוך האגן, הבטן מתחילה לאט לאט לעלות למעלה לכיוון החזה, וראשו של העובר שלך מתחיל ללחוץ על הסרעפת. יתכן מאד שבשלב זה תתחילי להרגיש כובד בנשימה, אל דאגה זה נורמלי לחלוטין. העליה של הבטן שלך לכיוון החזה אמורה להקל קצת על מת השתן הדחוף שהיה עד כה. אם עשית כבר את בדיקת הסקירת מערכות סביר להניח שאת יודעת את מין העובר שלך.
מה קורה עם העובר בשבוע 15 להריון?
התינוק שלך ממשיך לגדול ולהתפתח ככל שכובר הזמן. שרירי הגוף שלו מתפתחים גם הם ובקצב מהיר. הרגלים שלו מתפתחות והם מתחילות לקבל טיפה יותר פורפורציה. חוש הראיה מתחדד ועניו מתחילות לקבל צורה מוכרת יותר. אם את מרגישה צרבת זה בעיקר בזכות העובדה שבשלב זה של ההריון מתפתח השיער והגבות שלו. העור שלו מכוסה בשיער והוא הופך לאט לאט ליותר עבה. ככל שיעבור הזמן השיער שלו ינשור. משקל העובר עומד על בערך 100 גרם (כמו שקית פיצוחים). העובר מעביר את זמנו בעיקר במציצת אגודל, בעיטות והתהפכויות. כרגע את לא ממש מרגישה את תזוזותיו אך יתכן שתרגישי התכווצויות פה ושם בזכות תנועותיו.
בדיקות מומלצות בשבוע 15 להריון
הבדיקות המומלצות לעשות בשבוע זה די זהות לבדיקות בשבוע 14.
– המשיכי להפגש עם אחות ליווי ההריון שלך, לאט לאט היא תתחיל לדבר איתך על דברים חשובים מאד כגון הנקה, החתלה, טיפת חלב וכדומה
– בדיקת סקירת מערכות – מאחר והרבה אברים של העוברים נוצרים בשבועות המוקדמים, נרצה לבצע בדיקה של שלמות האברים ובדיקה על תיפקודם. בבדיקת סקירת המערכות יבצעו את הבדיקות הללו ויוכלו לראות את אברי העובר ואת תפקודם.
טיפים לשבוע 15 להריון
עכשיו שכבר את לא יכולה “להחביא” את ההריון שלך תתחילי לשמוע הרבה המלצות ודעות שונות. חשוב שכל החלטה שתקחי תהיה מלווה בייעוץ של רופא.
– המשיכי לקחת חומצה פולית, זה חשוב לך ולחיזוק העובר שלך
– נסי לאכול בכמויות קטנות יותר ולאט יותר על מנת למנוע הקאות כמו כן, נסי לאכול כמה שיותר באופן מסודר.
– שמירה על אורח חיים בריא ותזונה נכונה לך ולעובר. פירות, ירקות ירוקים, מאכלים עם ברזל וכדומה יכולים לתרום משמעותית לך ולעובר.
– הפסקת עישון.
– הפסקת צריכת סמים.
– הפסקת אלכוהול.