שבוע 12 להריון

זהו… אפשר בהחלט להגיד מזל טוב את מסיימת את השליש הראשון של ההריון. הדעה הרווחת היא ש – 12 השבועות הבאים הם שבועות קלים ביחד שבועות הקודמים. רוב הסימפטומים המוכרים של ההריון, כגון בחילות מתן שתן כאבי ראש וכדומה הולכים ופוחתים. החלק הטוב ביותר הוא שהלחץ על שלפוחית השתן הולך ונרגע בזכות שהרחם מתחיל לגדול כלפי מעלה.
כעת, העובר והשליה מייצרים הורמונים רבים ואת קצת יותר רגילה למצב הקיים. ההריון כבר בשל בתוכך ואת משלימה איתו. בתקופה זו של ההריון קו המתניים שלך מתרחב מעט. כדאי לשים את חולצות הכפתורים, חולצות צמונות, מכנסיים קשים ובכלל ב מהבדים הקשיחים בצד לבינתיים.

מה קורה עם העובר בשבוע 12 להריון?

אורך העובר שלך הוא בערך כ 6-7 ס”מ ומשקלו בין 8-14 ג”ר. זה נכון שהעובר מאד קטן אך הוא ממשיך להתפתח ורוב מערכות הגוף שלו מפותחות וממשיכות להתבשל ככל שההריון מתקדם. בשלב זה של ההריון השילייה כבר בשלה ומתפקדת באופן מלא, משמע שהיא והעובר מייצרים הורמונים. צבע העור של העובר ורדרד והוא מאד עדין. העניים שלו משנים את המיקום שלהן, עד עכשיו עניו היו בצידי הראש ועכשיו הן עוברות למרכז הראש. הפה של העובר מתחיל להיווצר גם הוא ולאט לאט מתחיל להתפתח לו ריפלקס היניקה. הכליות שלו כבר מתחילות להפריש שתן לשלפוחית השתן שלו. תאי העצב שלו משתכפלים במהירות עצומה, וסינפסות נוצרות במוחו.

בדיקות מומלצות בשבוע 12 להריון

למרות שהעובר מתחיל להזכיר צורה של תינוק הוא עדיין קטן מידי בכדי שתוכלי להרגיש את תנועתיו בברור.

– שקיפות עורפית – בטוח שמעת כבר את שם הבדיקה הזו, זו בעצם הפעם הראשונה שאת אמורה לראות את העובר בברור ובצורה שממש מזכירה תינוק. בבדיקה זו בודק הרופא את שכבת נוזל דקה באזור העורף. הבדיקה נעשת בעזרת אולטרסאונד והרופא בעצם בודק את עובי הנוזל במילימטרים. הבדיקה אמורה לבדוק אפשרויות של תסמונת דאון בעבור.

– אחות ליווי הריון – את אחות ליווי ההריון תפגשי בערך פעם בחודש. האחות תבצע את הבדיקות השגרתיות על מנת לוודא תקינות שלך ושל העובר.

– בדיקת סיסי שליה – בחלק מהמקרים ימליץ רופא הנשים לבצע בדיקת סיסי שליה, בדיקה זו מבוצעת בדרך כל בין שבוע 10-12. מטרת הבדיקה היא אבחון מוקדם של מחלות גנטיות של העובר. בפועל מדובר בביקה מעט פולשנית המתבצעת באמצעות אולטרסאונד נרתיקי או בטני.

טיפים לשבוע 12 להריון?

– זה הזמן הטוב ביותר לרכוש בגדים גדולים יותר ולחשוב על בגדי הריון.

– המשיכי להפגש עם אחות ליווי הריון.

– המשיכי לקרוא הרבה על הריון על מנת שתוכלי צפות את העתיד לך – האינטרנט, רשתות חברתיות, קופות החולים וכדומה מלאים בחומרי לימוד שניתן לקרוא ולהעשיר את הידע. מומלץ להתחיל להתעניין בבדיקות ההריון הצפויות לך.

– שתי המון מים, גופך עושה מאמצים רבים ועובד קשה יותר מבעבר. משקאות מתוקים יכולים גם לעזור אך יש לצורך במידה קטנה.

– השתמשי במחשבון הריון.

– להקפיד לקחת חומצה פולית ותוספי ברזל, הם יעזרו לעובר להתפתח בצורה תיקנית יותר.

– נסי לא לעשות שינויים בסדר פעילות הגוף שלך, עם זאת יכול להיות שאת מרגישה שאת מסוגלת, במצב זה נסי להעלות מעט את רמת הפעילות שלך אך לא יותר מידי.

– נסי לאכול בכמויות קטנות יותר ולאט יותר על מנת למנוע הקאות כמו כן, נסי לאכול כמה שיותר באופן מסודר.

– שמירה על אורח חיים בריא ותזונה נכונה לך ולעובר. פירות, ירקות ירוקים, מאכלים עם ברזל וכדומה יכולים לתרום משמעותית לך ולעובר.

– הפסקת עישון.

– הפסקת צריכת סמים.

– הפסקת אלכוהול.