מה קורה לשיער אחרי הריון ולידה?

במהלך ההיריון עובר גופן של נשים שינויים רבים ומרחיקי לכת. חלק מהשינויים הם קבועים ואחרים הם זמניים ויחלפו לאחר ההיריון וישנם גם שינויים מוכרים שמתרחשים דווקא אחרי הלידה כאשר מאגרי ההורמונים שתמכו בהיריון עוזבים את הגוף אט אט. אחת התופעות המוכרות שגם מטרידות יולדות לא מעט היא התופעה של נשירת השיער. בואי ננסה להבין למה זה קורה ואיך אפשר להקל על התופעה.  

נשירת שיער אחרי ההיריון – למה זה קורה?

במהלך ההיריון גוף האישה מוצף בהורמונים שמטרתם לתמוך בהריון ולאחריה הכמות יורדת באופן דראסטי ופחות או יותר מידי. אותם ההורמונים אגב, גורמים לכך שבמהלך ההריון השיער בריא ושופע הרבה יותר מבדרך כלל (אובדן שיערות טבעי נמוך בהרבה), מה שעוד יותר מדגיש את המצב ההפוך.   כאשר ההיריון נגמר וההורמונים עוזבים את הגוף תתחיל בעצם נשירה מאסיבית של שיער בהרבה מקרים וזהו מצב טבעי שאין ממש איך למנוע אותו לחלוטין. אפשר לראות את זה במיוחד אצל נשים עם שיער ארוך, אבל ממש לא רק וזה נפוץ כמעט אצל כל יולדת.  

איך מתמודדים עם זה?

ככלל חשוב לזכור כי המצב הזה עתיד לחלוף מעצמו עם הזמן ושאין משהו ספציפי שאפשר לעשות כדי למנוע אותו, אבל בהחלט אפשר לזרז את תהליך הצמיחה והחזרה של הגוף למסלול. אם נטלת תוספי תזונה בהריון רצוי להמשיך להשתמש בהם, חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת ועל שתייה מים מרובה ואפשר בהחלט להשתמש בתכשירים טבעיים לשיער. חשוב לזכור שעל אף שזה לא נעים בכלל ולפעמים אפילו מבהיל, נשירת השיער אחרי ההיריון היא מצב טבעי לחלוטין, לא מסוכן כלל וחשוב מכל – זמני. עם הזמן השיער יחזור לקדמותו.   מרחבי הרשת: מטרנה – ויקיפדיה מטרנה – באתר אוסם