מאיזה גיל ניתן להתחיל לתת לתינוק לטעום מאכלים רגילים – מה ואיך?


הורים רבים שואלים את עצמם מתי אפשר לעשות הפסקה קצרה מחלב האם ותחליפי החלב, ולעבור למזון מוצק. מה מותר לתת, איך, באילו כמויות – הכל בפוסט הבא…

 

אז בגיל 6 חודשים, תינוק יכולים לעבור לאכול סוגים נוספים של ארוחות פרט לחלב אליו היה רגיל עד כה. ארוחת מרק וארוחת פירות. כמובן שלא ניתן לתינוק שלנו פרוסות של תפוח או קוביות בטטה ככה סתם, אלא עלינו לרסק את המזון כדי שיוכל לבלוע אותו בקלות ולעכלו.

 

אחד הסימנים הטובים ביותר שמראים לנו שאפשר להתחיל לתת את הארוחות המרוסקות היא התעניינות בסיסית של התינוק במזון. ברגע שהוא מסגל לעצמו לאט לאט יכולת בליעה, ניתן להתחיל לאט לאט ובהדרגה להאכיל בארוחות מהסוג הזה. מתחילים בטעימות של ירקות מרוסקים. לפעמים אפשר גם להתחיל עם התהליך כבר בגיל 4 חודשים. מדוע ירקות? משום שהם פחות מתוקים ויש פחות נטייה לפתח אליהם אלרגיות. ירקות יכולים להיות דלעת מרוסקת, בטטה מרוסקת, גזר מרוסק, קישוא מרוסק… חשוב להתחיל עם הטעימות בין הארוחות ולאפשר לתינוק להתרגל לאכול בכפית, זה עלול לקחת קצת זמן.

 

בשלב מאוחר יותר אפשר לעבור לפירות כמו תפוחים מרוסקים, בננות מרוסקות או אפילו שילובי פירות. לאחר שהתינוק כבר מתרגל אפשר להפוך את עניין הטעימות לארוחה של ממש.

 

כשהתינוק כבר בשל והוא מצליח לפתוח את הפה, הדבר מראה על נכונות ועל רצון. בין 150-200 סיסי לארוחה זו הכמות המומלצת ולגוון. עם הזמן אפשר להוסיף גם אפונה, עדשים, אורז, עוף, פסטה, גריסים. לפירות אפשר להוסיף טחינה, אבוקדו, ממרח שקדים ועוד… זה בדיוק הגיל לאפשר לתינוק להתנסות בכל מיני סוגים של טעמים כי הם עדיין פתוחים לדברים חדשים.

 

הטיפ החשוב ביותר בתהליך המעבר הזה מאוכל נוזל לאוכל מוצק הוא ללכת עם הקצב של התינוק, להבין מתי הוא מצליח לבלוע, מתי הוא צריך מים, מתי הוא צריך הפסקה וכו׳…

 

אפשר לאסוף מתכונים ברשת וכך לשמור על גיוון ומקוריות.