שבוע 14 להריון

אולי תשמחי לדעת שבדרך כלל בשבוע 14 תופעות ההריון פוחתות ומעתה תרגישי פחות בחילות, פחות הקאות, עייפות וכדומה. למרות הבשורות הטובות, יתכן שתחושות של עצירות וקושי ביציאות יתחילו לצוץ לאט לאט. בשלב זה של ההריון הורידים בחזה בדרך כלל קצת יותר בולטים – אל חשש זה נורמלי לחלוטין. את הבטן שלך כבר ניתן לראות אך אל תתפלאי אם יש אנשים שלא תמיד רואים שאת בהריון. זכרי, את התחלת את השליש השני, כבר חלק גדול מאחורייך ויש עוד הרבה מה לצפות. העובר שלך מתפתחת לאט לאט והופך לתינוק.

מה קורה עם העובר בשבוע 14 להריון?

בשלב זה עוברך בערך בגודל של 9 ס”מ ומשקלו עומד בערך על 30 גרם. כרגע העובר עסוק בעיקר בליקלוט את תנועות הנשימות והשאיפות שלך והוא מתרגל אותם בעצמו. בשלב זה רוב התנועות של העובר הן תנועות ריפלקסים, הוא מצליח להזיז את הידיים, הרגלים והעצבאות אך הוא לא ממש שולט בתנועותיו. מי השפיר מלאים בכמאה מילימטרים והם מגינים על העובר. אם התינוק שלך הוא בן, הערמונית שלו תתחיל להתפתח, ואם העוברה שלך היא בת קטנה, השחלות שלה מתמקמות באגן.

העובר שלך ממשיך להתפתח, ידיו ורגליו ממשיכים להתארך, הראש שלו מתרחק מהחזה שלו לאט לאט, יתכן מאד שמבנה הגבות מתחיל להיווצר ועורו מתכסה בפלומה עדינה.

בדיקות מומלצות בשבוע 14 להריון

במידה ותעשי את בדיקת סכירת המערכות בשבוע זה כנראה שתוכלו כבר לדעת את מין העובר. מה תעדיפו? בן או בת – העיקר שיהיה בריא!

– המשיכי להפגש עם אחות ליווי ההריון שלך, לאט לאט היא תתחיל לדבר איתך על דברים חשובים מאד כגון הנקה, החתלה, טיפת חלב וכדומה

– בדיקת סקירת מערכות – מאחר והרבה אברים של העוברים נוצרים בשבועות המוקדמים, נרצה לבצע בדיקה של שלמות האברים ובדיקה על תיפקודם. בבדיקת סקירת המערכות יבצעו את הבדיקות הללו ויוכלו לראות את אברי העובר ואת תפקודם.

טיפים לשבוע 14 להריון

– המשיכי לקחת חומצה פולית, היא תורמת לך ולעוברך.

– הכנסי לאתרי האינטרנט השונים, קראי ספרים ואספי מידע על הבדיקות שאת עומדת לבצע.

– נסי לאכול בכמויות קטנות יותר ולאט יותר על מנת למנוע הקאות כמו כן, נסי לאכול כמה שיותר באופן מסודר.

– שמירה על אורח חיים בריא ותזונה נכונה לך ולעובר. פירות, ירקות ירוקים, מאכלים עם ברזל וכדומה יכולים לתרום משמעותית לך ולעובר.

– הפסקת עישון.

– הפסקת צריכת סמים.

– הפסקת אלכוהול.

14 weeks