שבוע 11 להריון

את אולי שמה לב לזה ואולי לא אבל לאט לאט את מתקרבת לשליש השני של ההריון. את מרגישה את הרחפם שלך גדל וכבר רואה בברור את השינויים בגופך. משלב זה (בערך) את תתחילי לעלות במשקל בקצב טיפה יותר מהיר, עובדה זו אולי מטרידה אותך אך עלייך להבין שמדובר בתהליך טבעי ונורמלי.במצבך עדיף שפחות תדאגי לעלייה במשקל שלך ותתחילי לחשוב על תזונה בריאה התורמת לך ולעובר.
עכשיו כאשר את רואה שבטנך גדלה, החזה התנפח את בטח תוהה האם מותר לך לבצע פעולות שביצעת בעבר כמו כושר, ספורט, טיפוח וכדומה. באופן כללי אין איסורים מוחלטים לביצוע פעולות כאלו אך לחמען הסר ספר מומלץ להתיעץ עם רופא הנשים שלך על מנת לקבל חוות דעת מקצועית מאדם שבודק אותך.

מה קורה עם העובר בשבוע 11 להריון?

בשבוע 11 להריון אבריו של העובר נמצאים במקומם הטבעי והנכון. משלב זה קצב הגדילה של העובר יהיה מהיר והוא יעלה בערך 30%.
כלי הדם שלו מתחברים זה לזה ומתרחבים. אוזניו משנות את מיקומם למקום הקבוע שלהן. אברי הרבייה שלו מתפתחים והשלב שבו נוכל לזהות האם העובר זכר או נקבה מתקרב. האצבעות של העובר כבר מופרדות אחת מהשניה וממש עוד מעט הוא יצליח לאגרף את ידיו.

בדיקות מומלצות בשבוע 11 להריון

עדיין מוקדם לקבוע האם מדובר בבן או בת אך אל דאגה בקרוב נוכל לזהות את מין העובר.

– אולטרסאונד ראשוני – בדיקת אולטרהסאונד ראשוני עם רופא הנשים על מנת לראות שק הריון.

– מידע גנטי – בדיקת מידע גנטי הקשורה למוצא ההורים זוהי בדיקה הנותנת מידע רלוונטי לפי מוצא ההורים. בבדיקה זו עושים סקר למחלות תורשתיות.

– בדיקת דם ושתן.

– אחות ליווי הריון – את אחות ליווי ההריון תפגשי בערך פעם בחודש. האחות תבצע את הבדיקות השגרתיות על מנת לוודא תקינות שלך ושל העובר.

– בדיקת סיסי שליה – בחלק מהמקרים ימליץ רופא הנשים לבצע בדיקת סיסי שליה, בדיקה זו מבוצעת בדרך כל בין שבוע 10-12. מטרת הבדיקה היא אבחון מוקדם של מחלות גנטיות של העובר. בפועל מדובר בביקה מעט פולשנית המתבצעת באמצעות אולטרסאונד נרתיקי או בטני.

מה מומלץ לעשות בשבוע 11 להריון?

– זה הזמן הטוב ביותר לרכוש בגדים גדולים יותר ולחשוב על בגדי הריון.

– המשיכי להפגש עם אחות ליווי הריון.

– המשיכי לקרוא הרבה על הריון על מנת שתוכלי צפות את העתיד לך – האינטרנט, רשתות חברתיות, קופות החולים וכדומה מלאים בחומרי לימוד שניתן לקרוא ולהעשיר את הידע. מומלץ להתחיל להתעניין בבדיקות ההריון הצפויות לך.

– שתי המון מים, גופך עושה מאמצים רבים ועובד קשה יותר מבעבר. משקאות מתוקים יכולים גם לעזור אך יש לצורך במידה קטנה.

– השתמשי במחשבון הריון.

– להקפיד לקחת חומצה פולית ותוספי ברזל, הם יעזרו לעובר להתפתח בצורה תיקנית יותר.

– שמירה על אורח חיים בריא.

– תזונה נכונה.

– הפסקת עישון.

– הפסקת צריכת סמים.

– הפסקת אלכוהול.