- רעיונות ליום הולדת שנה
- איך לעצב חדר ילדים מושלם
- משחקי התפתחות מומלצים לתינוקות ופעוטות
- 5 רעיונות למתנה המושלמת ליולדת
- עמוד בית תינוק’לה
- מטרנה – מזון לתינוקות
- הריון
- מחשבון הריון
- מרפאות וטיפת חלב
- גלריית תמונות
- חשיבות מטפלת טובה להתפתחות התינוק
- התינוק מכניס הכול לפה- טוב או לא?
- בחירה נכונה של מתנות לילדי הגן
- לידה טבעית
- שחיית תינוקות- כי מה לא עושים למען ההתפתחות?
תינוק'לה
המדריך השלם לטיפול בתינוקות
משחקי התפתחות מומלצים לתינוקות ופעוטות
כיצד תבחרו במשחקי ההתפתחות המתאימים ביותר לגיל התינוק או הפעוט? אילו מסוגי הצעצועים או המשחקים יקדמו את הילדים שלכם בצורה הטובה ביותר? קבלו כמה טיפים מועילים:
כאשר מחפשים צעצוע התפתחותי טוב לתינוק או לפעוט, רצוי להקפיד על ארבעה בסיסים חשובים: מפרט הצעצוע, איכות הצעצוע ומידת הבטיחות בשימוש בו, האופן שבו הוא פונה לכלל החושים של הילד (יש בו מוזיקה, רעשים שונים, מרקמים רבים וכו’) ובסופו של דבר לשימושיות של הצעצוע לילד לאורך זמן ולעמידות הפיסית שלו.
בעולם נהוג לחלק צעצועי התפתחות, כמו גם משחקי התפתחות, לפי גילאי הילד: מגילאי אפס עד כמה חודשים, תשעה חודשים ויותר, שנה עד שנתיים וכו’.
אם מחלקים את צעצועי ההתפתחות לפי צורה זו, מתחילים ברוב המקרים ברעשנים וצעצועים שמשמשים לאחיזה ופיתוח אחיזה, לעיסה או נגיסה (שיניים) ושמיכות פעילות.
לגילאים היותר מתקדמים, כאשר התינוק מתחיל להתהפך, קונים אוניברסיטה ואז, כאשר הילד מתחיל לזחול, לקום וללכת, קונים צעצועים שמצוידים בגלגלים, כאלה שאפשר לדחוף או למשוך אותם וכו’. “בימבות” בגדלים שונים הן בהחלט דוגמא מצוינת לשלב של תשעה חודשים ואילך.
חלוקה נוספת, ולא פחות חשובה, היא החלוקה האופרטיבית, או זו שיש לה תפקיד במהלך חייו של התינוק והפעוט:
- צעצועים התפתחותיים, שיש להם תפקיד רב במשך הזמן שבו התינוק או הילד ער.
- צעצועים שמיועדים להשרות שינה או ללוות את הפעוט בתהליך ההרדמות.
- צעצועים שיכולים לשמש את התינוק או הפעוט תוך כדי נסיעה ברכב; רכיב זמן מאוד חשוב בעולם המודרני.
- צעצועים שמשמשים בזמן ההאכלה: כאלה שבעזרתם לומד התינוק להחזיק בכלי אוכל, למשל, לאכול נקי או מסודר יותר וכו’.
- כמו כן, יש צעצועי התפתחות שמשתמשים בהם יותר בחוץ, מאשר בתוך הבית.
טיפ חשוב הוא לא לבחור רק בצעצועים שיש להם תפקיד התפתחותי כזה או אחר, אלא גם בצעצועים ומשחקי התפתחות שמתאימים לשעות שונות של היממה וסיטואציות משחק כמו גם מקומות שונים: בחרו כך, שיהיה לכם מגוון צעצועי התפתחות שמתאים לא רק לבית, אלא גם לחוץ, למשל, וקנו שניים או שלושה פריטים לשעות האוכל ולשעת הערב.
ילד נקשר לצעצוע
לא, לא בחוט או בחבל, כמובן, אלא נפשית: חלק חשוב – אולי החשוב ביותר – בהתפתחות הרגשית של התינוק, הוא נושא ההיקשרות; תינוקות נקשרים לצעצועים שלהם, להורים שלהם, למקום ולסביבה ובצורה כזו מתחילים למעשה לפתח יכולות חברתיות.
חשוב מאוד שצעצוע התפתחותי יחולל רגשות של חיבור, בצורה שבה התינוק נמצא באינטראקציה כלשהי: בין אם בינו לבין הצעצוע, ובין אם דרך הצעצוע, עם דמות כגון אמא או אבא, או כל אדם אחר, שיהוו דוגמא לצורת התנהגות וחברתיות. משחקי בנייה למשל, שבהם ילד והורה לוקחים יחד חלק בפעילות, הם דוגמא מצוינת לצעצועים כאלה.