לידה בתקופת הקורונה

תקופת הקורונה מספקת אין ספור אתגרים ובעיות למוסדות הרפואה, מדובר על חשש מהדבקה, עומס על הצוותים הרפואיים, מחסור בציוד הכרחי ותרופות ובתוך כל זה יש את מערכת הילודה שלא מפסיקה לעבוד, אז איך מערכת הבריאות התאימה את עצמה לימי הקורונה ומה שונה לידה היום ממה שהייתה לפני תקופת הקורונה?

בכתבה זו נסביר איך לידה טיפוסית ורגילה נראית היום לעומת איך שהיא הייתה נראית לפני תקופת הקורונה.

 

החשש בהדבקה

החשש הגדול ביותר של מערכת הבריאות בבתי היולדות היא הדבקה מאסיבית שתנבע מאם / אב או איש צוות שהגיעו חולים לבית היולדות מבלי שידעו על כך ובמהלך שהייתם הדביקו אחרים כולל תינוקות בני כמה ימים.

כדי להפחית את הסיכון שכך יקרה משך השהייה של היולדות בבית החולים הופחת ליומיים בלבד כדי להפחית את הסיכון, כמו כן ביקורים של בני משפחה נאסרו, הכניסה לתינוקיה הוגבלה ואנשי הצוות עורכים בדיקות קורונה תקופתיות.

הצורך בהפחתת העומס

מערכת הבריאות נמצאת בעומס גבוה במיוחד, מספר ההדבקות היומיות עומד על כ 2,000 אנשים בממוצע מה שמגביר הצורך במיטות אשפוז, בתרופות ובאנשי צוות מקצועיים למשל מרדימים אותם צריכים גם בבית היולדות, מאותה סיבה וביחד עם הצורך להפחית את סיכון ההדבקות משך תקופת השהייה של היולדת בבית החולים קוצר ביום עד יומיים בהסתמך על כך שכל הבדיקות שלה כמובן תקינות.

ההרגשה של היולדות

דווקא המהלך שביצעו מוסדות הרפואה לצמצום השהייה של היולדות לאחר הלידה הטיב משמעותית עם מרבית היולדות שמאושרות לקצר את תקופת השהייה בבית החולים לאחר הלידה ובמחקרים שנעשו אף נרשמה ירידה במספר המקרים של דיכאונות לאחר לידה כתוצאה מכך כנראה.

 

מרחבי הרשת:

מטרנה באתר יוטיוב

מטרנה – הזמנה אונליין

מטרנה – באתר זאפ מרקט